Clubkampioen 2019

Kees de Kamper is clubkampioen 2019!
Tweede is geworden Arjen van Santen.

COMPETIESPELERS A
We hadden de 7 leden verdeeld over 2 poules:

Bert Rademaker
Jan Tuls
Tom Oostrom

Kees de Kamper
Arjen van Santen
Ewald Zomer
Jaap van Houten

De nummers 1 en 2 van beide poules gingen rechtstreeks naar de halve finale. Dit waren uit poule A Bert Rademaker en Jan Tuls en uit poule B Kees de Kamper en Arjen van Santen

In poule A bleef Bert ongeslagen en Jan moest 1 partij inleveren tegen Bert. Tom heeft beide partijen verloren en kon om 20.30 uur al aan het bier.

In poule B ging het er spannender aan toe. Kees bleef ongeslagen, maar moest alles uit de kast halen om in 5 games van Arjen te winnen. Ook de partij van Jaap tegen Ewald was spannend en werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen door Jaap.

De 1e halve finale tussen Arjen en Bert was een spannende wedstrijd, die met 3-1 gewonnen werd door Arjen.

De 2e halve finale ging tussen Jan en Kees, welke met 3-1 gewonnen werd door Kees.

Hierdoor kregen we een finale tussen de twee teamgenoten Arjen en Kees. Kees was deze avond oppermachtig en versloeg Arjen met 11-7, 11-9 en 11-8 waardoor Kees zich CLUBKAMPIOEN 2019 mag noemen.

COMPETIESPELERS B
Bij deze categorie hadden we 8 deelnemers die wij verdeeld hebben over 2 poules:

Detlef Stolker
Leo van Paassen
Dirk Akkermans
Ton van Rossum

Henk Schulten
Merijn Essers
Chris Koetsier
Henrik Slagter

De nummers 1 en 2 van beide poules gingen door naar de halve finale. De nummers 3 en 4 van poule A en de nummer 3 en 4 van poule B hebben doorgespeeld voor de plaatsen 5 t/m 8.

De 1e halve finale ging tussen Henk Schulten en Dirk Akkermans welke met 3-1 gewonnen werd door Henk.

De 2e halve finale ging tussen Leo van Paasen en Merijn Essers. Dit was een spannende partij die gewonnen werd door Leo met 3-1.

De finale tussen Leo van Paasen en Henk Schulten werd met 7-11, 11-9, 12-10 en 11-5 gewonnen door Leo

De verliezers van de beide halve finales speelden nog om de plaatsen 3 en 4
Deze partij ging tussen Merijn Essers en Dirk Akkermans, welke in 5 games gewonnen werd door Merijn.

De plaatsen 5 en 6 werden gespeeld door Ton van Rossum en Henrik Slagter welke met 3-2 gewonnen werd door Ton. De strijd om plaatsen 7 en 8 ging tussen Detlef Stolker en Chris Koetsier. Deze werd in 4 games gewonnen door Detlef.

1 Leo van Paasen

2 Henk Schulten

3 Merijn Essers

4 Dirk Akkermans

5 Ton van Rossum

6 Henrik Slagter

7 Detlef Stolker

8 Chris Koetsier

RECREANTEN A
Bij deze categorie waren er 6 deelnemers, ook verdeeld over 2 poules:

Gerard Oostveen
Marja v.d. Pol
Johan de Jong

Arie de Gelder
Roy Kastelein
Carlos Bakker

Ook hier gingen de nummers 1 en 2 van beide poules door naar de halve finale.

In poule A waren dit Marja v.d. Pol en Johan de Jong. In poule B waren dit Arie de Gelder en Roy Kastelein. De beide nummers 3 (Gerard Oostveen en Carlos Bakker) hebben een wedstrijd gespeeld om de plaatsen 5 en 6, welke gewonnen werd door Carlos.

De 1e halve finale tussen Marja en Roy werd met 2-0 gewonnen door Roy, waardoor hij doorging naar de finale.

De 2e halve finale ging tussen Arie en Johan. Deze werd met 2-1 gewonnen door Arie zodat hij dit jaar in de finale stond tegen Roy.

Deze finale werd gewonnen door Arie, zodat hij zich “Clubkampioen van de Recreanten” mag noemen.

Ook werd er nog een wedstrijd gespeeld om de 3e en 4e plaats tussen Marja v.d. Pol en Johan de Jong. Dit werd toch nog een spannend potje, welke gewonnen werd door Marja.

De uiteindelijke uitslag van deze categorie is:

1 Arie de Gelder (CLUBKAMPIOEN RECREANTEN)

2 Roy Kastelein

3 Marja v.d. Pol

4 Johan de Jong

5 Carlos Bakker

6 Gerard Oostveen

RECREANTEN B
In deze categorie hadden we slechts 5 deelnemers:

Wout de Bruin / Jan de Jong / Ahmed Al-Zaidi / Pascal Peeters en Pieter Schrama.

Doordat Gert Vermeulen verstek moest laten gaan vanwege een griepje en ons nieuwe lid Ahmed toevallig kwam kijken, hebben wij hem gevraagd mee te doen in deze poule.

Deze 5 leden speelden ieder 4 wedstrijden om te beslissen wie kampioen van de recreanten B zou worden. Na een avondvullend programma in deze poule konden we de balans opmaken. Ahmed was duidelijk de sterkste in deze poule en won al zijn wedstrijden. Pascal en Wout wonnen beide twee partijen, maar door het onderling verschil tussen beide kwam Wout als winnaar uit de bus en werd dus tweede en Pascal derde. Pieter en Jan wonnen elk 1 partij, maar het onderling verschil was in het voordeel van Pieter.

Ons nieuwe lid Ahmed Al-Zaidi mag zich de kampioen van de RECREANTEN B noemen.

1 Ahmed Al-Zaidi

2 Wout de Bruin

3 Pascal Peeters

4 Pieter Schrama

5 Jan de Jong

Hieronder nog even een compleet overzicht van de prijswinnaars in de 4 categorieën:

COMPETITIE A

1e Kees de Kamper (CLUBKAMPIOEN 2019)

2e Arjen van Santen

COMPETITIE B

1e Leo van Paasen

2e Henk Schulten

RECREANTEN A

1e Arie de Gelder (CLUBKAMPIOEN RECREANTEN 2019)

2e Roy Kastelein

RECREANTEN B

1e Ahmed Al-Zaidi

2e Wout de Bruin

Ruim voor 23.00 uur was de sporthal met behulp van velen (dank hiervoor) weer opgeruimd en konden we in de kantine de prijzen uitreiken aan alle winnaars onder het genot van een hapje en drankje.

Al met al was het weer een geslaagde avond!

Als laatste wil ik hierbij Jan nog bedanken voor het helpen achter de bar en niet te vergeten Albert en Trees voor de lekkere hapjes.

Wij hopen dat er volgend jaar nog meer leden meedoen met dit gezellige toernooi!!

Ton en Henk